De Mercedes-AMG One is met een prijskaartje van 2,5 miljoen euro voor de meesten onder ons niets meer dan een droom. Voor anderen is die droom wat dichterbij, maar blijft het toch bij een droom. Voor die laatste categorie mensen biedt AMG nu deze raceauto aan: de Mercedes-AMG GT2. Helaas krijg je er geen F1-motor bij.

Ook mag hij niet op de openbare weg. Hij is er voornamelijk voor ‘ambitieuze amateurcoureurs’, volgens Mercedes. De GT2 treedt in de voetsporen van de GT3 en GT4 die eerder uitkwamen voor welvarende AMG-klanten. Die 3 en 4 zijn er voornamelijk voor professionele racers. Ga je liever zo nu en dan een keer naar een circuitdagje? Dan moet je de AMG GT2 hebben.

Specificaties van de Mercedes-AMG GT2

De GT2 krijgt een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo met vlakke krukas van AMG. Het vermogen komt neer op 707 pk en het koppel op 800 Nm. Dat gaat via een raceversnellingsbak met flippers naar een sperdifferentieel dat het vermogen verdeelt. Mercedes doet nog geen uitspraken over een 0-naar-100-tijd of topsnelheid. Verder krijgt de Mercedes-AMG GT2 een verstelbare achtervleugel en staat hij op 18-inch lichtmetalen AMG-wielen.

Alles bij elkaar weegt de GT2 minder dan 1.400 kilo – dat is 100 kilo meer dan de GT3. De heftigheid van de ABS kun je aanpassen, net als de rembalans. Speciale luchtgeleiding zorgt voor extra koeling van de composiet remschijven en de klauwen hebben vóór zes en achter vier zuigers. Wat je voor de Mercedes-AMG GT2 kwijt bent, maakt het merk niet bekend. De GT3 ging in 2015 voor 345.000 euro, dan heb je een beetje een richtlijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)