Zit je één seconde niet op te letten, komt Subaru ineens met een nieuwe BRZ. Het was al even duidelijk dat de sportieve coupé van het Japanse merk een vervolg zou krijgen, maar normaliter bestookt een automerk de pers al een tijdje met onduidelijke foto’s en andere teasers voor het zover is. Subaru houdt zijn gemak en uploadt nu één uitgesneden foto van de nieuwe Subaru BRZ, zo’n twee weken voor de onthulling.

Veel concrete informatie over de nieuwe Subaru BRZ is er nog niet. Zeker is dat de auto minimaal één koplamp draagt en vermoedelijk ook een tweede. Over achterlichten is nog niets bekend. Volgens hardnekkige geruchten verruilt Subaru de 2,0-liter boxermotor voor een 2,4-liter boxermotor met meer vermogen. Of de auto een turbo krijgt, is niet bekend.

In Amerika noemen ze het trouwens de 2022 Subaru BRZ, wat het verwarrend maakt. Om het even te verduidelijken: op 18 november 2020 wordt de nieuwe Subaru BRZ onthuld, in 2021 komt de auto op de markt en ze noemen het alvast de auto voor modeljaar 2022. Vinden ze leuk. We hopen dat de nieuwe Subaru BRZ nog de oversteek zal maken naar Europa. Dat is bij dit soort auto’s niet meer vanzelfsprekend; de opvolger van de Nissan 370Z krijgen we hier bijvoorbeeld niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)