Volkswagen presenteert de nieuwe generatie van de Polo. De vorige generatie stamt alweer uit 2009, dus na acht jaar vonden ze het in Wolfsburg weer tijd voor een nieuw model. Deze zesde generatie is in elke richting gegroeid. Het wordt steeds minder compact in het segment van de compacte hatchbacks. Dit zorgt er wel voor dat er meer ruimte is in de nieuwe Volkswagen Polo. Zowel voor de passagiers als voor de spullen die je mee moet zeulen.

Een van de opvallende dingen van de nieuwe Polo is het motorenaanbod. Naast de TSI en TDI-motoren, is er nu ook keuze uit een TGI-motor die op aardgas rijdt. De 1.0 TGI perst 90 pk uit de aardgas. Dit is echter niet de minst krachtige motor die leverbaar is. Dat is de 1.0 TSI motor die het met 65 pk moet doen. Als we naar de top kijken zien we de GTI al naar ons lonken. De 2,0 liter viercilinder levert maar liefst 200 pk en gaat van nul naar 100 in 6,7 seconden.

Welke versies zijn leverbaar?

De zesde generatie van de Polo wordt leverbaar als Trendline, Comfortline, Highline en GTI. Hierbij wordt de auto steeds een beetje luxer als je een stapje hoger gaat. Bij de Trendline is al een reeks aan veiligheidssystemen aanwezig. De Comfortline doet hier nog een stapje bovenop en maakt de auto luxer. Bij de Highline krijg je onder andere een sport-onderstel en lichtmetalen velgen. Voor de echte sportiviteit moet je uiteraard bij de GTI zijn.

Bij de foto’s die je hierboven ziet is het R-line pakket toegepast. Hierdoor krijgt de Polo een sportievere uitstraling. Als je liever een elegante auto wilt hebben, kun je ook kiezen voor het Black and Style-pakket. De nieuwe Volkswagen Polo heeft in ieder geval een erg fris uiterlijk gekregen wat ons betreft. Je moet nog even wachten als je de Polo zelf wil rijden. In oktober verschijnt de Polo pas op de markt. De Nederlandse prijzen moeten ook nog bekend gemaakt worden. Nog even een zomer wachten dus.

Dit is de nieuwe Volkswagen Polo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)