Nio is een aanloopje aan het nemen. Dit is al het vijfde model van de Chinese autobouwer, maar ze zijn nog steeds niet gearriveerd in Nederland. De Nio ET5 is een nieuwe compacte EV die als alternatief voor de Polestar 2 of de Tesla Model 3 moet dienen. Het silhouet van de Nio ET5 lijkt veel op dat van de grotere ET7. Onder meer door een lage luchtweerstand (0,24 Cw, voor de liefhebbers) moet deze Chinese elektrische auto zo’n 1.000 kilometer ver kunnen rijden. De enorme (optionele!) batterij van 150 kWh zal daar ook iets mee te maken hebben, misschien.

Hoe zwaar de Nio ET5 is door zijn accupakket, communiceert het merk niet. Twee elektromotoren (eentje voor en eentje achter) zorgen in totaal voor 480 pk en 700 Nm. De 0-100-sprint moet klaar zijn in 4,3 seconden. Remklauwen met vier zuigers zijn goed voor een remafstand van 33,9 meter bij 100 km/u.

Geïnspireerd door meubels

Het interieur volgt ‘de laatste trends in meubels, mode en schoeisel’. En nee, dit is geen grapje van onze kant. Uiteraard paste Nio genoeg gerecyclede materialen toe in de ET5. Het grote glazen dak moet zo veel mogelijk natuurlijk licht binnenlaten, maar je kunt ook kiezen uit 256 kleuren sfeerverlichting. Alles wat een nieuwe auto in 2022 moet hebben, dus.

De Nio ET5 moet een tweede woonkamer zijn

Volgens Nio is de ET5 zelfs zo compleet, dat je hem zou kunnen beschouwen als een tweede woonkamer. Het Dolby Atmos-surroundsysteem moet daarbij helpen. Verder gaat Nio naast een groot centraal display nog voor een extra schermpje achter het stuur. Op het dashboard zie je Nomi, een spraakgestuurde assistent.

Als feestnummer ontwikkelde Nio een augmented-reality bril. Dit is een soort head-up display in de vorm van een bril. Je ziet de gegevens als een laag over de realiteit en het beeld zou het equivalent zijn van een 201-inch scherm. Hier zijn helaas nog geen beelden van. Uiteraard is er nog een flinke rits aan veiligheidsassistenten en slimme sensoren. Via een abonnement kun je op een later moment autonome functies verkrijgen.

Prijs Nio ET5

De Nio ET5 verschijnt in september van 2022 in China. Nio heeft plannen om dit jaar nog in Europa te gaan leveren in Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken. De prijs van de Nio ET5 is in China omgerekend 45.000 euro voor de instapper met een 75-kWh batterij. Deze rijdt trouwens zo’n 500 kilometer ver. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

 • De grote vraag heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  Hoeveel Oeigoerse kinderhandjes hebben hier onder dwang aan moeten werken?

  Reageer
 • @Piet heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  De enige reden waarom de Chinezen een beetje mee kunnen doen is dat de overheid alles subsidieert. Kwalitatief blijft het matig kopieerwerk.

  Reageer
 • Exeuropean heeft op 13 januari 2022 geschreven:

  Eerst zien dan geloven.

  Reageer
 • Piet Rutten heeft op 12 januari 2022 geschreven:

  Wat een beauty! Of je het nu leuk vindt of niet, de chinezen gaan de EV-markt overheersen. Ik zie op dit ogenblik echt geen enkel merk dat dit pareltje met een betere prijs/kwaliteit kan overtreffen!

  Reageer
 • Mwa heeft op 12 januari 2022 geschreven:

  Net zo lelijk als een Tesla 3 en bijna net zo duur. Dan zijn er veel betere alternatieven beschikbaar. Sowieso liever geen Chinees product met alle oneerlijke concurrentie die dat brengt.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie