Kijk eens wie we daar hebben: het is de nieuwe Toyota Supra! Foto’s van het Japanse Best Car lekken bijna een maand te vroeg het internet op. De Supra is een van de meest langverwachte nieuwe modellen van dit jaar. De vijfde generatie van de iconische sportauto uit Japan keert na een afwezigheid van 16 jaar terug.

Toyota Supra vs FT-1

De nieuwe Toyota Supra lijkt enorm op de FT-1 Concept‘(zie mooie foto’s in galerij), maar dan zonder uitlaten die de bumpers smelten, zonder doorzichtige motorkap, en met normale buitenspiegels en deurgrepen. De vormgeving is iets drukker geworden met meer lijnen en details. De voorbumper is wederom duidelijk geïnspireerd door een F1-auto. De flinke eendenstaart achterop blijft gelukkig.

Specificaties nieuwe Toyota Supra

En dan de specificaties. Net als bij de vorige Supra ligt er een 3,0-liter zes-in-lijn met turbopower onder de motorkap. Het vermogen van de nieuwe Toyota Supra is 340 pk. Daarmee sprint de auto van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden.

Volgens de geruchten weegt nieuwe Supra nét geen 1.500 kilo. De lengte is 4.380 millimeter en hij is 1.855 millimeter breed. De hoogte is 1.290 millimeter. Op de autoshow van Genève staat ie in het echt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)