De nalatenschap van Wally Byam bestaat uit twee heel belangrijke zaken. De eerste is Airstream, de producent van toch wel de mooiste caravans ter wereld. De tweede is het uitstekende advies: ‘Als je niet weet wat je anders moet doen, drink dan bier.’ Airstream is een van de oudste caravanproducenten ter wereld en de oprichter Byam is voor een groot deel verantwoordelijk voor de populariteit van het mobiele huisje.

De aluminium Airstream-caravans zijn bijna honderd jaar later nog altijd gewilde objecten. Aan deze kant van de aardbol zie je voornamelijk lelijke witte caravans, maar er zijn wel degelijk Airstreams te krijgen in Nederland en in de buurlanden. Zo vonden we deze Airstream-caravan, die je gewoon mag trekken met een normaal B-rijbewijs. Een BE-/aanhangerrijbewijs is dus niet nodig.

Het gaat om een Airstream Bambi van nog geen vijf meter lang. Omdat hij 750 kilo weegt, mogen de meeste auto’s hem legaal trekken. Een Renault Clio of een Volkswagen Polo lukt het bijvoorbeeld prima. Het bouwjaar van deze glimmende caravan is 1963 en er zouden maar 183 stuks van zijn gemaakt. Een poetsbeurt zou hem goed doen, maar verder ziet hij er nog aardig uit. En een beetje patina op die leeftijd moet kunnen, natuurlijk. Je zou het interieur nog wat liefde kunnen geven om het naar je zin te maken.

Met een prijs van 26.750 euro is deze Airstream-caravan geen extreem goedkope optie, maar het is wel de goedkoopste Airstream die je op dit moment in Nederland kunt kopen (als we kijken naar de gangbare verkoopplatformen). Als je er een beetje chic bij wilt rijden én geen rijbewijs BE of B+ wil halen, is het een mooie optie. Je haalt hem in Apeldoorn bij Van Dusschoten Campers.

Advertentie

Reacties

 • TH heeft op 23 september 2020 geschreven:

  Dat TG de verkoop van caravans hier promoot?
  Als de 3 bekende heren Jezza, Hamster en Captain Slow ergens een hekel aan hebben…

  Reageer
 • De Lange heeft op 22 september 2020 geschreven:

  Tot 750 kg heeft een aanhanger/caravan geen eigen kenteken nodig. Een E achter B rijgewijs heb je alleen nodig als het totale gewicht van de auto + caravan meer dan 3500 kg bedraagt.

  • Bloemen G heeft op 22 september 2020 geschreven:

   Fout! Categorie E op rijbewijs is voor aanhangers geremd met een gewicht van boven de 750 kg

   • Martijn heeft op 23 september 2020 geschreven:

    Daar zou ik mijn theorie nog maar eens op na slaan, De Lange heeft het wel juist, uw bewering is onjuist!

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Richard heeft op 21 september 2020 geschreven:

  En hoeveel kogeldruk denk je dat dat ding heeft ??? Kan je wel vergeten met je Clio…

  • Redactie TopGear heeft op 22 september 2020 geschreven:

   Hmm, wij zijn duidelijk nog altijd geen caravanners. 💥

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie