Het getuigt wel van lef om als ontwerper de kleuren babyblauw met oranje accenten voor te stellen. Als je het zo hardop zegt, klinkt het alles behalve een aantrekkelijke combinatie. Toch werken de ‘Gulf-kleuren’ al meer dan vijftig jaar uitstekend. Op auto’s en daarbuiten.

Ook op de GT40 Victory Series Guitars van Hoodoo Guitars. De gitaarfabrikant smeerde niet alleen een van de tofste kleurencombinaties uit de autogeschiedenis op hun gitaar, maar vormde de body ook om op de legendarische GT40 uit de jaren zestig te laten lijken. Zelfs de aerodynamica van de auto is vertaald naar de gitaar.

De Ford GT40-gitaar is een ode aan de racers die in al die jaren geleden de overwinning van de 24 Uur van Le Mans van Ferrari afpakten. Het is een gitaar die zelfs non-muzikanten hebberig maakt. Al is het maar om aan de muur te hangen in je mancave. Vind je het blauwe niets? Dan zijn er ook nog andere kleuren.

Wat kost een Ford GT40-gitaar?

De Ford GT40-gitaar kost net geen 6.000 dollar, of zo’n 5.300 euro. In totaal bouwt Hoodoo Guitars slechts 400 exemplaren. Hoe snel ze uitverkocht zijn, is niet te zeggen: ze zijn al zo’n twee jaar te krijgen en nog altijd niet uitverkocht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)