Oei, dit is een speciale. Een van de drie Ford GT40’s die in 1966 over de finishlijn van de 24 uur van Le Mans kwam, gaat de verkoop in. Historische waarde druipt uit alle kieren en gaten – en daar is de prijs ook naar.

Na twee jaar aanmodderen, sleepten de GT40’s in 1966 eindelijk de legendarische 3-2-1-overwinning binnen voor Ford. De glansrijke victorie was het resultaat van de vete tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari, die begon toen Enzo zijn bedrijf weigerde te verkopen aan Henry II. De Ford GT40 met nummer vijf kwam als derde over de finishlijn en werd bestuurd door Ronnie Bucknum en Dick Hutcherson.

De winnende GT40 had een zekere Bruce McLaren achter het stuur, samen met Chris Amon. Ken Miles en Denny Hulme werden tweede. Ford zou, met 1966 meegerekend, vier jaar op rij winnen. Terug naar deze goudkleurige GT40. Voor een flinke smak geld krijg je een tot in de puntjes gerestaureerde Ford GT40 van net iets meer dan één meter hoog, exact zoals hij aan de startlijn van Le mans verscheen. De 7,0-liter V8 is goed voor net geen 500 pk.

RM Sotheby’s verwacht dat de Ford GT40 tussen de 9 en 12 miljoen dollar zal opleveren. Maar gezien de historie, zou dat pardoes een stuk meer kunnen zijn. Eind augustus mag je bieden in Monterey, Californië.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie