Als je deze auto tweedehands zou kopen, zou je bijna denken dat een onhandige oplichter de kilometerteller een zwieper de verkeerde kant op heeft gegeven. Ene Jean-Hubert Revolon bewijst dat je je diesel prima kunt vervangen met een elektrische auto. De Fransman reed binnen twee jaar bijna 200.000 kilometer met zijn elektrische Porsche Taycan 4S.

In augustus van 2020 haalde Revolon zijn Taycan 4S op bij de dealer. Hij is werkzaam als ondernemer in de transportbranche en woont in de omgeving van Lyon. Voor zijn werk moet hij vaak de grens over en hij rijdt sommige dagen 1.200 kilometer. Dat zou neerkomen op twee laadbeurten per dag – of meerdere korte laadpauzes. De teller staat nu op 188.119 kilometer.

De problemen met de Porsche Taycan

De Taycan 4S houdt het ook na bijna 200.000 kilometer nog goed vol. Eén keer is de Taycan bij de garage langs geweest om een sensor in de dempers te vervangen. Daarnaast herinnert Revolon zich een irritatiemomentje. Hij liet de navigatie naar een laadstation rijden, maar die zat aan de snelweg, terwijl de navi hem via een dorpje stuurde. Hij stond op een paar meter afstand, maar kon de paal niet bereiken.

Lees ook: Porsche pakt Nürburgring-record terug van Tesla, en het is boeiend om te zien hoe ze dat doen

Het verhaal van de Taycan met bijna 200.000 kilometer is één van de succesverhalen die Porsche presenteerde. Ze hebben recentelijk de 100.000e Taycan geproduceerd en wilden dat graag even vieren. Daarvan zijn de meeste naar de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk gegaan. In Nederland rijden er op het moment van schrijven 1.610 Taycans rond.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)