Een vergelijking van David en Goliath zullen we niet maken – misschien Goliath en een iets minder sterke Goliath. De Porsche Taycan heeft het record voor de snelste elektrische productieauto op de Nürburgring teruggepakt van Tesla. De Taycan Turbo S met 761 pk zette een tijd neer van 7 minuten en 33,3 seconden. Het oude record van de 1.020 pk sterke Tesla Model S Plaid was 7 minuten en 35,6 seconden. Dat was overigens een stuk trager dan ze zelf hadden gehoopt.

Porsche claimde in 2019 het record al voor de eerste keer met een tijd van 7 minuten en 42 seconden. Toen gaf het merk aan dat er nog wel meer te halen viel. Bovendien was dat niet met de krachtigere Turbo S, maar met de normale Turbo. Beide modellen hebben overigens geen echte turbo, mocht je je dat nog afvragen.

Op een rolkooi en een kuipstoel na is de Porsche Taycan Turbo S helemaal standaard. Wel heeft de Taycan de nieuwe Tequipment Performance-kit die over een tijdje ook in Nederland leverbaar is. Voor de recordpoging stond de Porsche op Pirelli P Zero Corsa-banden. De coureur voor de klus was Ringheld Lars Kern.

Het verschil tussen de Taycan en de Model S

Het is interessant om de twee rondes naast elkaar te zien – daarom hebben we de video’s onder aan de pagina ingevoegd. De Porsche Taycan Turbo S heeft ruim 250 pk minder dan de Tesla Model S Plaid. De Tesla beukt met brute kracht over de Ring, waar de Taycan het meer moet hebben van de snelheid in de bochten. Gelukkig weet het Duitse merk wel het een en ander van sportauto’s.

Je ziet goed dat beide auto’s (en met name de banden) last hebben van hun hoge gewicht, maar de Taycan voelt zich een stuk beter thuis in de bochten, waar de coureur van de Tesla de Model S echt de hoek om moet worstelen. Bij de Tesla moet constant gecorrigeerd worden, waar de Taycan meestal trouw de commando’s opvolgt.

Het verschil tussen de twee auto’s is logisch. De Tesla Model S is nooit met de Nürburgring in gedachten ontwikkeld. Bij Porsche zagen ze waarschijnlijk vanaf het eerste potloodstreepje een record op de Ring voor zich. Hieronder zie je de twee recordpogingen.

Het nieuwe elektrische Nürburgringrecord van Porsche

Het oude record van Tesla

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)