We moesten een kleine gniffel onderdrukken toen we de site van Hennessey Performance opende. De woorden ‘Jeep is America’s only sports car – Enzo Ferrari’ verwelkomen je op de site van de Texaanse tuner.

Het klinkt als een geslaagde nep-quote met als doel de lachspieren aan het werk te zetten, net als ‘mijn grootste angst is dat mensen mijn naam onder neppe citaten zetten en miljoenen idioten op het internet het zullen geloven’, van Albert Einstein. Maar wat blijkt; Enzo Ferrari schijnt het écht gezegd te hebben.

‘Jeep is Amerika’s enige sportauto’, is een van Enzo Ferrari’s minder bekende quotes. Volgens de geruchten zou hij de woorden gezegd hebben als passief-agressieve sneer richting de Chevrolet Corvette. Hennessey Performance neemt het citaat nu ter harte voor hun 1.000 pk sterke Jeep Trackhawk.

Het is, grappig genoeg, een van de weinige auto’s die tegenwoordig nog een andere uitspraak van Enzo Ferrari eert: ‘aerodynamica is voor mensen die geen motoren kunnen bouwen’. De oude baas zou trots zijn geweest op de Amerikaanse beul.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)