De auto met de minst effectieve sneeuwcamouflage ter wereld staat wederom te koop. Nadat hij al ruim drie jaar in Nederlands bezit was, is het aan een van jullie de taak om de Lamborghini Huracán van Jon Olsson hier te houden. De V10-supercar met dakkoffer van de sponsorcollega van Max Verstappen verscheen gisteren weer op het internet. Volgens de YouTuber die de auto bouwde, houdt de Huracán dankzij een supercharger een Veyron bij wat betreft acceleratie.

Toen Jon Olsson de Huracán verkocht in januari van 2017, had hij naar eigen zeggen net 350.000 euro laten verdampen voor de volledige bouw. Dat geld zat in de auto zelf, de dakkoffer, het verhogen van het vermogen naar 880 pk met een supercharger, nieuwe Eventuri-luchtinlaten en een Akrapovic-systeem. De reden dat hij de auto na twee maanden afstootte, was omdat hij iets zocht met vier zitplaatsen. Dit bleek uiteindelijk zijn Wraith te worden, die hij weer inruilde voor een G-klasse.

De keuze viel op een supercharger vanwege de betrouwbaarheid ten opzichte van een twin-turbo-setup. Olsson wilde 50.000 kilometer op de Lambo zetten, maar dit redde hij niet. In 2017 was de vraagprijs voor de Lamborghini met 3.800 kilometer op de teller 250.000 euro, waar voor de Nederlandse koper uiteraard nog een hoop belastingen bij kwamen. Inmiddels zijn we in mei van 2020 en staat de teller op 26.000 kilometer. Hij staat bij dealer van exclusief spul Hoefnagels met een vraagprijs van 294.500 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie