Pavlov zou trots zijn. Onbewust schrik je toch vaak een beetje als je een witte Volkswagen Touran in je binnenspiegel ziet (of een V70). De fervent hardrijder schrikt al van het lichtbeeld. Nu mag je daar het aanzicht van een Mercedes B-klasse en een Vito bij optellen.

De Nederlandse politie neemt de aankomende vier jaar 1.250 B-klasses, 475 Vito’s en 50 nieuwe Tourans in gebruik. De Mercedes Vito vervangt de Volkswagen Transporter en de Mercedes B-klasse vervangt een deel van de Tourans.

De politie tekende voor de Mercedes B 220d met 177 pk en 350 Nm koppel. Van 0 naar 100 doen de B-klassen in 8,3 seconden. En de topsnelheid is 224 km/u. De Vito’s hebben 163 pk en 380 Nm. De 100 km/u wordt pas na meer dan 10 seconden bereikt, maar officiële cijfers communiceert Mercedes niet (of we zoeken niet goed genoeg). Doe met deze informatie wat je wilt. De politie krijgt overigens ook nog een rits Audi A6 3.0 TDI’s voor achtervolgingen. Dus waan je niet onsterfelijk met je dikke leasebak.

Volgens agent Ronald Jasper Focks hebben de B’tjes meer grip dan de Tourans en zijn ze fijner voor lange mensen. Lendensteunen uit de stoelen zijn weggehaald zodat de agenten met heel hun bepakking makkelijk kunnen instappen. Minder handig in de bochten, die de auto’s nu blijkbaar sneller nemen.

Nieuwe Mercedes-politieauto’s van Nederland

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear