Laten we in deze tijden van supercar-geweld even een moment nemen om ergens bij stil te staan: duizend pk is echt enorm veel. Het is eigenlijk een belachelijke overkill aan vermogen voor een straatlegale auto. En toch, we zijn enorm verwend en hebberig geworden in de afgelopen jaren. Met de komst van de Bugatti Veyron en de verschillende Koenigseggs is het bijna normaal geworden dat een auto zo veel produceert. Het lijkt wel alsof haast elke auto tegenwoordig richting de 1.000 pk kruipt. En dat is natuurlijk niet zo. Of wel?

Brrrrr…

Maak dan maar eens kennis met de 1.050 pk sterke Dodge Challenger Hellcat Redeye Hennessey. Een hele mond vol. Hennessey Performance Engineering heeft de al niet kinderachtige Hellcat Redeye onder handen genomen en hij is om bang van te worden. De Redeye was dus al een gestoorde machine, gebaseerd op de niet echt-poeslieve Challenger Hellcat, die wat extra waanzin leende van de craziest of them all, de Challenger Demon.

Cijfertjes van de Dodge Challenger Hellcat Redeye Hennessey

De Redeye beschikt over de supercharger van de Demon, zijn zuigers, en een brandstofpomp die sneller werkt dan ijskappen kunnen smelten (en dat schijnt tegenwoordig best hard te gaan). De Redeye had dus al een vermogensboost gekregen van 716 naar 808 pk. Genoeg toch?

Nope. Hennessey voegt maar al te graag een 4,5-liter supercharger toe (waar de Hellcat ‘slechts’ een 2,7-liter heeft). De motor is flink aangepast en produceert nu aan de krukas 1.050 pk, waarvan er 880 pk bij de achterwielen aankomen. Omgeven door heel wat rook.

De ‘standaard’ Hellcat bereikt 100 km/u in 3,4 seconden en doet de kwartmijl-sprint in minder dan 11 seconden. De Dodge Challenger Hellcat Redeye Hennessey zal dus sneller zijn, maar precieze cijfers zijn er nog niet. ‘Snel genoeg’ is het meest geschikte antwoord.

Kost da?

Het Hennessey-pakket zal ongeveer 35.000 dollar kosten, wat een beetje veel lijkt voor 200 pk. Maar als je je realiseert dat dat 200 paarden bovenop de 800 pk’s die er al zijn is, dan mag dat ook wel. Kortom, je hebt deze auto niet nodig, maar je zou hem wel erg graag het circuit op willen nemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)