Zoals je ongetwijfeld weet, zijn we hier bij TopGear nogal gecharmeerd van Donkervoort in het algemeen, de D8 in het bijzonder, de D8 GTO in het bijzonderder en de D8 GTO RS in het allerbijzonderst. Op zich niet gek – dat hebben we namelijk gemeen met iedereen die wel eens zo’n ding gereden heeft. (En het kan navertellen, wat in zo’n kanonskogel op autoformaat aanzienlijk minder voor de hand liggend is dan je misschien zou denken.)

Hoe dan ook: je moet van bijzonder goeden huize komen, wil je ons nog verbazen, qua Donkervoort. Maar Huize Donkervoort ís nu eenmaal een bijzonder goed huis. En dus krijgen ze het wéér voor elkaar.

Dit hier is namelijk de Bare Naked Carbon Edition, de Spiernaakte Koolstofvezel Editie dus, in goed Nederlands. Bloter dan dit wordt ie niet. ‘Maar als het naakt carbon is, beste TopGear, waarom is ie dan niet donkergrijs?’ horen we je vragen. Uitstekende vraag! Waarmee we meteen bij de kaalgeschoren essentie van deze Donkervoort D8 GTO RS zijn beland. De auto is namelijk voorzien van een transparante UV-laklaag waaraan een speciaal kleurpigment is toegevoegd, waardoor het lijkt alsof het koolstofvezel een kleur heeft gekregen. Klinkt eenvoudig, maar schijnt nog een heel gedoe te zijn. En nog ‘enkele kilo’s’ gewicht te besparen ook. Het levert in ieder geval een knalblauwe illusie van Hans Klok-proporties op. En, als je het ons vraagt, carporn van de vunzigste soort.

Wil je er ook een? Vette pech. De hele productie van 15 exemplaren (die weer deel uitmaakten van in totaal 40 RS’en) is al uitverkocht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)