Hoera! Vandaag viert Nederland (ja, jij ook) de 70e verjaardag van Joop Donkervoort. Om de legendarische bouwer van extreme lichtgewicht smijtauto’s in het zonnetje te zetten, kun je niet met simpelweg een puntje taart en een busje confetti aankomen. Daarom is hier de Donkervoort D8 GTO-JD70. Die laatste aanduiding mag je zelf ontcijferen.

Minder kilo’s voor de Donkervoort D8 GTO-JD70

Ten opzichte van de bekende versies van de D8 GTO is voor de JD70 gebruikgemaakt van extra veel ultralicht materiaal. De door Donkervoort ontwikkelde Ex-Core koolstofvezeltechnologie is op zoveel plaatsen in de auto verwerkt dat het geheel volgens de fabrikant ‘nog geen 700 kilo’ weegt. Aangezien het gewicht van de D8 GTO-40 ook al op 678 kilo lag, zijn we wel benieuwd naar het exacte getal.

Voor in de lange neus vinden we een verfijnde versie van de 2,5-liter Audi-vijfcilinder. Het vermogen vermeldt Donkervoort niet, maar zal ons inziens niet onder de 415 pk van de GTO-RS liggen.

In 2020 en 2021 komen 70 exemplaren van de Donkervoort D8 GTO-JD70 uit de fabriek in Lelystad rollen. De prestatiecijfers worden bekendgemaakt als we de introductiedatum naderen, komend voorjaar. Wel is er al een prijs bekend: 163.636,36 euro. De JD70 is vanaf nu te reserveren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)