Het is een tikje link, een auto maken waar maar de helft van de wereldbevolking zich toe aangesproken zal voelen. Dan kun je er namelijk donder op zeggen dat de andere helft zich behoorlijk uitgesloten zal voelen. Neem nou de DS3 Givenchy…

Wij vonden de DS3 altijd een bijzonder vermakelijk autootje. Eigenwijs, leuk om te zien en, zeker als ze er een paar pk’s in hebben gepropt, nog veel leuker om te rijden. Maar wat moeten we hier nu weer mee? Een DS3, ‘gestyled’ door modehuis Givenchy, dat kan misschien nog wel. Die lui maken ook allemaal spulletjes voor mannen, en hoewel wij zo modieus zijn als een doedelzak – vooruit. Maar dit gaat veel verder.

Wat is er dan zo erg aan die DS3 Givenchy?

Nou, we hebben je zijn hele naam nog niet verteld. Hij heet namelijk DS3 Givenchy LeMakeUp. Voel je al nattigheid? Precies: het blijft niet bij die matwitte kleur en dat paarse dak met spiegels in ‘matchende’ kleur. Nee, heren: in de middenconsole bevindt zich een speciaal vak dat af-fabriek wordt gevuld met make-up! Inclusief nagellak in de kleur van het dak!

Nog zoiets: in de zonnekleppen bevinden zich spiegels (make-upspiegels, uiteraard) die voorzien zijn van een ‘unieke’ helderwitte led-verlichting, die de teint van de inzittenden verlicht zodat opmaken makkelijker wordt. Het zal wel weer aan ons liggen dat we dan onmiddellijk aan van die tandartslampen moeten denken.

Maar goed, het persbericht spreekt al boekdelen door één klein maar alleszeggend detail. Werkelijk álles over de DS3 Givenchy LeMakeUp wordt vermeld, van de speciale logo’s tot de unieke textuur van de lak. De uitrusting, ja zelfs de prijs wordt keurig vermeld: 25.390 euro. Maar of er überhaupt een motor in het ding zit, en zoja, wat voor een: geen woord. Kan van alles wezen. Een 1.0 driecilindertje? Een grasmaaiermotor? De elektrische motor van een föhn? We zullen het wel nooit weten. En we willen het ook helemaal niet weten. Want hij is toch niet voor ons. Haters.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear