Qua humor en niveau zou je het niet altijd zeggen, maar een aantal redactieleden van TopGear heeft het gulden-tijdperk heel bewust meegemaakt. En zo opperde een van deze generatie X’ers: ‘met gevaar om als iedereen z’n opa te klinken: je gaat toch geen 105.000 gulden voor een Audi A1 betalen?’ Voor de jonge lezers: guldens zijn de voorloper van een Tikkie sturen.

Nee, geen Audi S1 of zelfs een RS. Gewoon een Audi A1 30 TFSI met een verantwoorde 116 pk sterke driecilinder. Hij kost – hou je vast. Nee, echt, ga even zitten. De duurste Audi A1 van Nederland kost je… 48.007 euro. Om even je referentiekader compleet te maken: een Volkswagen Polo, die op hetzelfde platform staat, heb je al vanaf 16.571 euro.

Waarom is de duurste Audi A1 van Nederland zo duur?

Om te beginnen is het een ‘Edition One’. Je weet wel, zo’n feestnummertje op de release van een auto te vieren waarvoor je sowieso al 36.895 euro mocht lappen. Bovenop het S Line-interieur en de 18-inch velgen die bij deze uitvoering horen, krijg je een Bang & Olufsen-audiosysteem en een digitaal instrumentarium.

Wat koop je nog meer voor 48.000 euro?

Wat dacht je van gewoon een Audi A3? Die heb je al vanaf 29.000 euro. Vooruit: knal er wat opties op. Binnen de Volkswagen Groep stap je voor nét iets meer in een Volkswagen Golf GTI TCR. En dan zullen we maar niet beginnen over de tweedehands markt. En of zo’n Audi A1 nou zo goed rijdt? Dat lees je in de 1e rij-indruk van de Audi A1 Sportback.

Kopen? De duurste Audi A1 van Nederland staat bij AutoArena in Venlo.

Reacties

 • Rutger heeft op 29 januari 2021 geschreven:

  Het kan nog duurder: die van mijn vrouw is €53.000 nieuwprijs! Maar 20k eraf nu, 2e hands. Heb je wel een 4 cylinder.

  Reageer
 • Pluisje heeft op 29 januari 2019 geschreven:

  Je moet niet Audi hier op aanrekenen, maar de Nederlandsche Roverheid. Een bomvolle Audi A1 met 40 TFSI (2.0 DSG met 6 traps) betaal je in Duitsland 42.000 euro voor. Ja, nog steeds een hoop geld, maar wel 2x zoveel motorinhoud en toch knap 84pk meer.

  Ook één van de redenen dat ik 10 jaar geleden Nederland ontvlucht ben.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)