We moesten het even checken, maar een Audi Q1 bestaat niet. Dus als je de Q2 precies 16,2 centimeter te lang vindt, had je tot nu toe dikke pech. Voor het groepje mensen met een zeer specifieke ruimte-eis is hier nu de Audi A1 Citycarver, een verhoogde Audi A1 met stoere bumpers.

Wat maakt de Audi A1 Citycarver bijzonder?

De drempelveroveraar staat 4 centimeter hoger dan de reguliere A1 door een 35 millimeter hoger onderstel en grotere 17-inch wielen. Net als de Q-modellen krijgt de Audi A1 Citycarver octagonale grille, bij de normale A1 is dat een hexagonale grille (met zes hoeken, dus). Volgens Audi voelt de Citycarver zich ‘zelfs op licht onverhard terrein thuis’. Toe maar.

Vanbinnen smeert Audi een mint-, koper-, oranje- of grijstint op de ventilatie, tunnelconsole en deuren. Audi levert negen carrosseriekleuren en een donkere contrastkleur. Gekke bui? Monteer dan het Dynamic-pakket met gekleurde remschijven, instelbare dempers en motorgeluid via de speakers. Met deze optie wil Audi ook best een setje 18-inch velgen monteren.

Audi A1 Citycarver: de prijs

De prijs van de Audi A1 Citycarver is nog niet bekend. Het merk laat weten dat de nieuweling alleen leverbaar wordt in de Epic-uitvoering. Bij de normale A1 ben je dan minimaal 27.160 euro kwijt voor de benzine-uitvoering met 95 pk. De verhoogde versie zal een schepje duurder zijn door een hogere uitstoot en een hogere basisprijs. Bestellen kan in augustus en de levering begint in de herfst.

Reacties

  • T.lendfers heeft op 29 juli 2019 geschreven:

    Waarschijnlijk opvolger van mijn A3 Limosine

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)