Al meer dan dertig dagen staat deze Volkswagen Polo sedan op hetzelfde plekje. En dat wekt een vraag op: wie is er ooit zo onnozel geweest dit onnoemelijk lelijke ding te kopen? Oh, en: waarom staat de auto hier al dertig dagen bonnen te verzamelen?

Ja, elke dag loopt een parkeerwacht langs en legt vrolijk een nieuw bonnetje op de voorruit. Weg laten slepen? Even checken of alles goed is met de eigenaar? Doe niet zo mal, dat staat niet in de taakomschrijving. De ‘Not My Job Award’ van vandaag gaat naar deze ijverige verkeersambtenaar.

Snel gerekend moet de Volkswagen Polo al meer dan 1.800 euro aan verkeersboetes verzameld hebben. Inclusief administratiekosten. Tip aan de eigenaar: gewoon laten staan en een nieuwe kopen. Dat advies hadden we ook gegeven als de voorruit niet bezaaid was met boetes.

Maar waarom?

Dat is een raadsel. We snappen dat de eigenaar met alle verhalen over verwaarloosde of vergeten auto’s die ineens miljoenen waard bleken, eurotekens in zijn ogen kreeg. ‘Wat als ik auto nu ergens parkeer en vergeet? Ben ik dan over een paar jaar miljonair?’ Eh, nee. Niet als het een afgetrapte Polo is. En al helemaal niet als het een sedan is. We hopen in ieder geval dat er niets ergs is gebeurd met de eigenaar.

TopGear-lezer Thomas spot elke dag deze achtergelaten Volkswagen Polo als hij naar zijn werk gaat. Anyway, als je je auto zoekt, die staat hier.

Reacties

 • Frank heeft op 12 april 2017 geschreven:

  PD-PD-36
  PAY DAY – PAY DAY – 36 parkeerbonnen ?
  Staat sinds 5 november 2016 op naam en is niet verzekerd!

  Reageer
 • i-dtec 3 heeft op 12 april 2017 geschreven:

  Ik begrijp ambtenaren niet.
  Waarom zou je iemand een poot uit moeten trekken?
  Al scheeld het wel dat er plek genoeg is en auto’s netjes geparkeerd worden.

  In landen waar je je auto kan neer mikken waar je maar wil is denk ik alles gestremd.

  Het beroep van parkeerwacht vind ik een ergelijk beroep. Al was er geen werk, dan nog geen parkeerwacht. Ik poets nog liever toiletten.

  Reageer
 • Tjerk heeft op 12 april 2017 geschreven:

  Wat een aanfluiting, lekker bezig daar in Amsterdam.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)