Terwijl de regen op ons hoofdkwartier in Hilversum neerdaalt alsof we de weergoden persoonlijk iets misdaan hebben, onthult Ferrari de zomerversie van de 458. En de zon gaat spontaan schijnen. Nou, niet echt, maar in ons hoofd dan.

Overigens maakt de staat van het weer weinig uit, want de nieuwe open Ferrari heeft een heus aluminium klapdak, en is daarmee de eerste auto ter wereld die die techniek combineert met een middenmotor. Geloof het of niet, maar dit dak is ook nog eens 25 kilo lichter dan een traditionele softtop, waarmee het voornaamste bezwaar tegen dit soort constructies meteen verdwenen is.

In veertien seconden opent de 458 Spider zijn kap. Het motorgeluid is speciaal aangepast om de inzittenden optimaal te laten genieten, en we gokken zo dat dat wel zal lukken: de 4,5-liter V8 met 570 pk en 540 Nm heeft inmiddels ruimschoots bewezen een genot voor het oor te zijn.

Als prestatiecijfers worden er wat vage waarden opgegeven: van 0 naar 100 km/u in ‘minder dan 3,5 seconden’ en een topsnelheid van ‘meer dan 320 km/u’. Het is genoeg, laten we het daar maar op houden. Overigens heeft de 458 Spider een elektrische windstop, waardoor je tot zo’n 200 km/u een normaal gesprek moet kunnen voeren met de kap open.

Elke dag dat er een nieuwe Ferrari wordt geïntroduceerd, is een goede dag. Als we er nu nog een zonnetje bij mogen…

Update: met een filmpje erbij!
 

Reacties