Eerder deze week getoond op de IAA kan het sparen of liever het plunderen van het spaarbankboekje beginnen. Ferrari heeft namelijk de verkoopprijs bekend gemaakt van haar nieuwste speelgoed. Vanaf 280.949 euro rijdt de dealer de 458 Spider binnenkort met alle plezier voor.
 
De Spider is technisch identiek aan de Italia met zijn 4,5 liter V8, 570 pk en 540 Nm. Ook de zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling is present. Qua prestaties doet de Spider niet voor de gesloten versie onder met meer dan 320 km/u als top en 3,5 seconden om zich naar de 100 km/u te spieden.
 
Er komen twee varianten, waarbij de zogenaamde HELE voorzien is van een start/stop. Effect op de gemeten CO2-uitstoot blijft niet uit: 275 g/km in plaats van 307 g/km en dat scheelt zomaar vijftien mille in de BPM.
 
In veertien seconden sluit de aluminium hardtop en vindt een plekje voor de motorruimte, zodat het bagagevolume onaangetast blijft. Aardig is een elektrisch verstelbare windstop die zijn werk tot hoge snelheid blijft doen.

Reacties