Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo blijkt maar weer. Vandaag ging het mis op de N44 bij Wassenaar. Een Ferrari 488 Pista op dealerplaten schakelt terug om even goed weg te trekken. We gokken dat de achterbanden nog koud zijn, want de achterkant glijdt weg. De bestuurder corrigeert te heftig en stuurt de Ferrari zo de berm in. De supercar met 720 pk springt over een stoeprandje en komt tegen een hek tot stilstand. Volgens uploader Mrexumas was de Pista pas één dag oud (kan een lange levertijd zijn, of pas een dag in Nederland).

Volgens oplettende kijkers breekt er iets af bij de wielophanging en is dat de reden van de crash. Je moet héél goed kijken naar het achterwiel links om het te zien. Wij durven er geen conclusie aan te hangen. Volgens Omroep West zijn de inzittenden nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden ze niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder is daarna wel aangehouden voor rijden onder invloed, zo meldt de nieuwswebsite.

De 3,9-liter V8 van de Ferrari 488 Pista produceert 720 pk. Van 0 naar 100 km/u gaat de supercar in 2,85 seconden – onder de juiste omstandigheden. De sprint van 0 naar 200 km/u heeft ie in 7,5 seconden achter d erug. De topsnelheid ligt boven de 340 km/u. Door een boel koolstofvezel zakte het gewicht ten opzichte van de standaard 488 met 90 kilo naar 1.280 kilo. De Ferrari 488 Pista is de eerste auto van het merk met Ferrari Dynamic Enhancer, maar dat kon de bestuurder hier helaas niet redden.

Ferrari 488 Pista crasht in Wassenaar

Reacties

  • Chris heeft op 7 mei 2021 geschreven:

    Niet erg slim op die weg om even flink gas te geven, volgens mij staan daar veel snelheidscamera’s, dus snel rijden wordt al gauw een dure grap, hoewel na dit akkevietje vele malen duurder.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)