Die jongens in Maranello weten best wat ze doen – en al helemaal als het gaat om de Ferrari 488 Pista. Gigantische bodykits op de in gelimiteerde oplage geleverde Ferrari plakken, zou dus niet alleen zonde zijn, het zou ook nutteloos zijn. De Novitec Ferrari 488 Pista bewijst bovendien dat het heel goed zonder kan.

Om te beginnen krijgt de Novitec Ferrari 488 Pista een extra 82 pk, waardoor het geheel nu 802 pk is. Het koppel is nu 898 Nm. Optioneel monteert de Duitse tuner een uitlaat met een klep voor meer of minder herrie, zodat je je buren desgewenst blij of boos kunt maken – afhankelijk van het type buren en het tijdstip dat je ‘s ochtend vertrekt.

De 0-100-tijd voor het beurtje met 802 pk is niet bekend. Een mildere vermogensinjectie (787 pk) zorgt voor een sprinttijd van 2,7 seconden. De top ligt boven de 345 km/u. De Ferrari 488 Pista staat op een set 21-inch wielen van Novitec die dankzij een setje verlagingsveren knus in de wielkasten zitten.

Oplettende kijkers zien dat de Novitec Ferrari 488 Pista vanbuiten niet helemaal met rust gelaten is. De omlijstingen van de achterlichten, de achterspoiler en wat sierdelen op de buitenspiegel zijn van koolstofvezel. De zijskirts en het middelste deel van de voorsplitter zijn nu ook van dat spul.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)