De Ferrari 812 Superfast is de spirituele opvolger van de Ferrari F12. En ja, hij heet echt ‘Superfast’, waarschijnlijk om de negenjarige in jou nog enthousiaster te maken. Gelukkig krijgt hij geen V8 met turbo’s, maar een nieuwe atmosferische V12 met 800 pk. Het kan nog!

Ferrari zegt zelf: ‘De 812 Superfast is de krachtigste en snelste Ferrari in de historie van het merk.’ Laten we de LaFerrari met 963 pk maar even vergeten voor het marketingpraatje. Een kleine nuance is dat de LaFerrari daarbij wel hulp kreeg van elektropower.

Vertel ons meer over de motor van de Ferrari 812 Superfast

De nieuwe V12 is weer een meesterwerkje zoals alleen Ferrari dat in elkaar kan knutselen. De twaalfcilinder meet 6,5 liter en levert zijn maximumvermogen bij 8.500 toeren. Doe even je ogen dicht en fantaseer over het geluid van een hoogtoerige V12. Het koppel is 718 Nm. De inlaatgeometrie van de Ferrari 812 Superfast is variabel, net als bij F1-auto’s. Een transmissie met dubbele koppeling brengt het vermogen naar de achterwielen. In slechts 2,9 seconden schiet de Ferrari 812 Superfast naar 100 km/u. De topsnelheid ligt boven de 340 km/u.

En profil heeft de 812 de slanke lijn van een fastback, dankzij een hoge achterzijde die doet denken aan de Ferrari 365 GTB4 uit 1969. Vandaar de naam ‘Superfast’. De auto wordt geïntroduceerd in een speciale nieuwe kleur, Rosso Settanta, die is ontworpen ter ere van de 70e verjaardag van het merk.

Nog even het slechte nieuws: de Ferrari 812 Superfast krijgt elektrische stuurbekrachtiging. Hopelijk hebben de ingenieurs – net als de bij de turbomotoren – hun best gedaan het authentieke stuurgevoel te behouden.

Reacties

  • Clark Sun heeft op 19 februari 2017 geschreven:

    Laat maar zitten…… Ik kijk wel voor een 575M. Elektrische stuurbekrachtiging is voor pussies!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)