De Ferrari F12berlinetta van Jason Statham is tot de nok toe volgeladen met opties, maar een kinderzitje is de Hollywoodheld vergeten aan te vinken. Nu hij vader is van een kleine, is een tweezitter niet per se het handigste vervoersmiddel. Dan kan hij beter – dikke knipoog naar zijn Transporter-dagen – weer Audi gaan rijden.

Eindstand staat de Ferrari F12berlinetta van Jason Statham te koop via West Coast Exotic Cars. Statham kocht de auto in 2014 en, slim als hij is, tikte tijdens het bestellen alle opties aan die hij maar kon aanvinken. Van een met alcantara beklede kofferbak tot een Cavallino Rampante die in de hoofdsteun is gestikt. Noem het en hij heeft het. Alle opties tezamen hebben ooit meer dan een ton gekost. De verkoper meldt dan ook dat dit misschien wel een van de rijkst en duurst uitgeruste F12berlinetta’s ter wereld is. Als we die bewering zouden kunnen checken, dan hadden we dat gedaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jason Statham (@jasonstatham) op

Wat deze F12berlinetta gewoon gemeen heeft met zijn minder volgepropte broeders zijn z’n prestaties. De atmosferische 6,3-liter V12 levert 740 pk en 690 Nm koppel. De reden dat Jason Statham er eentje aanschafte lijkt ons zo klaar als een klontje: de motor ligt voorin, dus in de kofferbak meer dan genoeg ruimte om dingen te transporteren. Met gepaste snelheid, uiteraard. In 3,1 seconden schiet de Fezza naar de 100 kilometer per uur. Zijn topsnelheid bedraagt 340 km/u.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jason Statham (@jasonstatham) op

Dit kost de Ferrari F12berlinetta van Jason Statham

Jason Statham heeft z’n F12berlinetta niet superintensief gebruikt, maar met bijna 34.000 kilometer op de teller is de term ‘garagequeen’ ook weer niet echt op zijn plaats. Trek om de rijk uitgeruste Ferrari F12berlinetta van Jason Statham de sporen te geven? Voor omgerekend 199.600 euro pik je hem op in Californië. Daar komen natuurlijk nog wel wat kosten aan transport en belastingen bij, maar dat begreep je vast al.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)