De tuner om de hoek kan tegenwoordig zonder problemen een krachtbron voorzien van wat extra power. Een ander verhaal wordt het wanneer je met een Ferrari F430 aanklopt. Novitec uit Duitsland draait daar echter zijn hand niet voor om. Hoeveel extra vermogen wilt u? 217 pk? Geen probleem, dan monteren we gewoon het Novitec Rosso Race-pakket.
 
Het unieke pakket is uitsluitend leverbaar voor de F430 coupé. De Duitse tuner installeert onder meer een dubbele compressor, modificeert het remsysteem, de vering en demping en de aërodynamica. Al met al bedraagt het totale vermogen, na de ‘make over’ 707 pk. Genoeg om binnen 3,5 seconden naar de 100 km/u te schieten en een topsnelheid van 348 km/u te bereiken.
 
Om te voorkomen dat je tijdens hevig accelereren opstijgt heeft men aan de achterzijde een diffuser aangebracht om ‘iets’ meer neerwaartse druk op de achteras te garanderen. Verder zien we natuurlijk ook de onvermijdelijke spoilers ten behoeve van de aërodynamica. Nadeel van deze toeters en bellen is de geringere bodemspeling ten opzichte van de serieauto. Na het passeren van een drempel ben je daar overigens snel van af. Tenminste, als je vergeten bent de knop op het dash te bedienen, waarmee de carrosserie in hoogte kan variëren. De standaard wielen in de maat 19-inch zijn natuurlijk te klein voor een dergelijk snelheidsmonster. Daarvoor in de plaats komen 20-inchers met speciaal high performance rubber van Pirelli.

Reacties