Koop gunstig een Ferrari in en je kunt er een leuk zakcentje aan verdienen. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Ferrari 250 GTO, waar poenige kopers graag meer dan 50 miljoen dollar voor neertellen. Maar ook aan de ‘doorsnee’-modellen kun je fijn verdienen, bijvoorbeeld aan een Ferrari F430.

Toegegeven, het gaat hier wel om een uniek geval. Amerikaan Hamid Adeli kocht in 2016 een Ferrari F430 bij een Mercedes-dealer in de staat Arkansas. Hij woont zelf in Virginia en liet de Ferrari ongezien verschepen naar zijn huis, maar niet voordat de Mercedes-dealer een inspectie had laten uitvoeren door een Ferrari-dealer.

De F430 werd goedgekeurd door de Ferrari-dealer en Hamid kon zijn auto ophalen bij een dealer bij hem in de buurt. Voordat hij thuis was met zijn nieuwe aanwinst ging het al mis. Hij rook een benzinelucht onderweg naar huis en liet zijn auto naar een specialist verslepen. De Ferrari F430 bleek een lekke brandstofpomp, ophangingsproblemen en een gescheurd spruitstuk te hebben.

De Mercedes-dealer weigerde op te draaien voor de reparaties en een lange rechtszaak volgde. Deze week oordeelde de rechter dat de dealer moest betalen: 6.835 dollar om de schade te compenseren, nog eens 13.366 dollar voor andere incidentele onkosten en daarbij nog 5,8 miljoen dollar als strafmaatregel.

Een bizar hoog bedrag voor het verkopen van een auto met mankementen, zelfs voor een Ferrari. De dealer gaat nog in hoger beroep om het totaalbedrag te verminderen naar 27.340 dollar. Wij gaan ondertussen op zoek naar Ferrari’s waar letterlijk een luchtje aan zit – meer winkans dan de Staatsloterij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear