Bij Ferrari kan een goede deal met één bezoekje aan de dealer omslaan in een financiële strop waar je nooit meer van hersteld. Oké, dat is wat overdreven, maar als je bij Ferrari aan de beurt bent, dan ben je goed aan de beurt. Of de koper van de bekendste Ferrari F430 van Nederland een goede deal had, moet blijken uit de eerste keuring. Maar het aankoopbedrag was in ieder geval gunstig.

Deze Ferrari F430 stond voorheen in een doorsnee woonwijk in Barendrecht. En alsof een Ferrari voor een rijtjeshuis niet genoeg opvalt, besloot de eigenaar de auto een glimmende wrap te geven. Nu is willen opvallen met een Ferrari niet zo abnormaal (sterker nog…), maar als je je geld niet op eerlijke wijze hebt verdiend, is het misschien niet zo handig.

Uiteindelijk bleek het ook geen zuivere koffie. De eigenaar werd meegenomen door de politie op verdenking van zorgfraude en zijn spullen werden geconfisqueerd, waaronder dus deze Ferrari F430. De glimmende Ferrari belandde bij Domeinen en vandaag weten we dat de auto met zo’n 118.000 kilometer op de teller heeft opgeleverd.

Dit leverde de glimmende Ferrari bij Domeinen op

Een beetje Ferrari F430 met iets meer dan 100.000 kilometer op te teller en een automaat, kost vaak net iets meer dan een ton. Het hoogste bod op deze F430 was 61.111 euro. Hier komt nog 15 procent ‘opgeld’ bij, dus het totale bedrag is net iets meer dan 70.000 euro. Dat is toch ruim 30.000 euro onder de marktwaarde van zo’n auto.

Overigens neemt de eigenaar wel een risicootje. Sowieso is de auto nogal berucht, dus dat zal ook wel iets doen met de waarde. Een voordeel van de wrap is dat niemand hem meer herkent zonder zijn jasje. Een slimme handelaar zal de auto in het buitenland slijten, waar het verleden van deze F430 onbekend is. Dan kun je snel een mooi bedrag verdienen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie