De Ferrari F430 was niet enkel de opoe van de 488 GTB, maar vormde ook de basis voor meerdere speciale auto’s. Ferrari ontwikkelde op basis van de F430 bijvoorbeeld de 430 Scuderia en de 16M Spider. En nu is de jong belegen Ferrari opnieuw opgedoken als basis voor een sportwagen.

Zelfgebouwde supersporter

De Italiaan Enea Casoni, voormalig coureur, heeft naar eigen zeggen de atmosferische V8 en de handbak van de F430 gebruikt om een supercar te creëren die ‘een hommage is aan de kunst van het rijden’.

Casoni zegt dat zijn supercar is geïnspireerd op een tijd ‘waarin racewagens nog voor echte mannen waren’. We kunnen grappen dat de styling in dezelfde tijd is blijven steken, maar dat is niet nodig. Hij noemt hem trouwens de EC OnlyOne P8. Treffende naam, er is er namelijk only one.

De EC OnlyOne P8 is een ware supercar

De 4,3-liter V8 produceert nu een machtige 600 pk. Het geheel is bovendien lichter: de EC OnlyOne P8 weegt slechts 1.200 kilo. Verder hebben het ABS en de tractiecontrole elk twee knoppen met twaalf verschillende standen. Geavanceerde techniek die je niet terugvindt in een standaard F430.

Maar hij is wel erg duur

De EC OnlyOne P8 heeft ook een op maat gemaakt interieur, met unieke bestuurders- en passagiersstoel, te bereiken via de vleugeldeuren. Eén ding is zeker: lelijk of niet, deze auto is in ieder geval uniek. Helaas is de vraagprijs van deze bolide een kolossale 2,4 miljoen euro. En voor dat geld moet het uiterlijk van de P8 je wel héél erg aanspreken.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie