Toen Ferrari besloot nog één dichte LaFerrari te bouwen om te veilen voor het goede doel, bracht dit exemplaar (nummer 500) 7 miljoen dollar op. Een idioot bedrag, zelfs voor een LaFerrari, maar de opbrengst ging naar het National Italian American Foundation’s Earthquake Relief Fund en was op die manier nog te verklaren.

De opbrengst was geen afwijking, zo lijkt het nu. Voor hun veiling in Arizona biedt RM Sotheby’s nu een LaFerrari Aperta aan die naar schatting tussen de 6,5 en 8,5 miljoen dollar (5,6 tot 7,4 miljoen euro) moet opleveren. Vergelijk het met prijzen van zijn concurrenten uit dezelfde tijd: de waardes van de Porsche 918 Spyder en de McLaren P1 schommelen rond de twee miljoen euro.

Uiteraard gaat het hier om een schatting van RM Sotheby’s, maar je mag er stiekem wel van uitgaan dat ze er het een en ander vanaf weten. Ze zitten er immers bovenop. Dan moet er natuurlijk wel toevallig iemand aanwezig zijn die zulke bedragen wil bieden op deze LaFerrari Aperta met zo’n 2.400 kilometer op de teller.

Specificaties van de LaFerrari Aperta

De 6,2-liter V12 en een elektromotor produceren samen een gecombineerd vermogen van 963 pk en 970 Nm koppel. Dit alles gaat naar de achterwielen. Van 0 naar 100 km/u gaat de LaFerrari in 2,9 seconden en de topsnelheid ligt boven de 350 km/u. Ferrari bouwde slechts 210 exemplaren van de LaFerrari Aperta. Bied jij?

Reacties

  • Ron heeft op 3 januari 2019 geschreven:

    ik bied 5 euro!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)