Als je Eric Clapton heet, en dus een supercarfanaat met speciale wensen en heel veel centjes bent, dan koop je niet wat Ferrari bouwt. Ferrari bouwt wat jij wilt kopen.

Deze week verscheen bij de Londense exotendealer H.R. Owen een apart gevormde Ferrari met de naam SP12 EPC, waarbij SP staat voor Special Project en EPC voor de initialen van gitaarheld Clapton. Er werd gespeculeerd dat de cijfers naar een V12 zouden verwijzen, ook omdat het uiterlijk van de auto een vette knipoog is naar de 512 BB met twaalfcilinder boxermotor. Inmiddels is duidelijk geworden dat er toch een V8 in de auto ligt; niet geheel onlogisch, aangezien hij is gebouwd op de basisstructuur van een 458 Italia.

Naar verluidt werd er drie miljoen pond neergeteld voor deze unieke supercar. Waarschijnlijk zal Ferrari zelf het pr-momentje niet ongemerkt voorbij laten gaan en binnenkort uitgebreid aandacht besteden aan de SP12 EPC, maar tot die tijd moeten we het doen met deze vlugge kiekjes van Luke Gilbertson en Pistonheads, plus een sneaky telefoonvideo van ene Shmee150. Dromen maar…

 

Reacties