De Ferrari Mondial die deze zomer uit het IJ werd gevist, wordt toch gesloopt. De klassieker lag 26 jaar in het water en staat sinds juli bij demontagebedrijf De Ooyevaar in het Noord-Hollandse Blokker. De Ferrari werd in 1994 gestolen, maar dat misdrijf is verjaard. De auto moest daarom op last van de politie worden gedemonteerd. Er was echter sprake van dat de unieke machine tentoongesteld zou worden in het aquarium van Artis. Dit blijkt nu niet door te gaan, zo meldt Nu.nl na navraag bij de sloperij.

Door de coronacrisis heeft Artis het momenteel zwaar. De dierentuin zou pas een plekje hebben voor de Ferrari Mondial na enkele renovatiewerkzaamheden. Die zijn voorlopig echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Lowie Hoedt Jr. van De Ooyevaar zei eerder dat hij het ‘niet over zijn hart kon verkrijgen’ om de auto te demonteren. De politie was bereid om een uitzondering te maken zodat de auto bij Artis een onderkomen kon vinden.

Nu dat niet doorgaat, geeft Hoedt Jr. aan dat het ‘100 procent zeker is’ dat de auto alsnog wordt gesloopt. Wie dus al een paar maanden zit te springen om een verroest motorblok, een vergane velg of een ander memento van de Ferrari uit het IJ, kan nu zijn slag slaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)