Een V8 en 700 pk. Alle informatie die je verder nodig hebt, zie je in de galerij; namelijk dat je er heel veel plezier mee kunt hebben. Je kijkt naar de nieuwe Ford F-150 Raptor R. Het is de nog snellere versie van de Raptor met V6-motor die eerder werd geïntroduceerd. Nog niet helemaal overtuigd? Vooruit, lees maar verder.

De Ford F-150 Raptor R wisselt de zescilinder in voor de 5,2-liter V8 met een supercharger uit de Ford Mustang GT500. Door een kleinere poelie op de supercharger te monteren, neemt het vermogen af, maar groeit het koppel in het lage en middelste toerengebied. Precies wat je wilt met offroaden. In de Raptor stuwt de V8 nu 700 pk en 864 Nm naar alle wielen. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend.

Het uiterlijk van de Ford F-150 Raptor R

De snelste Raptor is te herkennen aan de bult in de motorkap waar de supercharger onder ligt. De luchtinlaat groeide met 66 procent voor alle extra zuurstof die de V8 nodig heeft. De versnellingsbak heeft 10 versnellingen en de aandrijflijn is versterkt om het extra vermogen te verwerken. De Raptor staat op 37-inch banden en alle rijmodi zijn fijngeslepen voor de R.

Net als bij de normale Raptor monteert Ford een serieuze offroad-ophanging en wie full send wil gaan over het zand, is er de Baja-modus. Vanbinnen heb je Recaro-stoelen en echt koolstofvezel voor de afwerking van het interieur. De prijs voor de Ford F-150 Raptor R is nog niet bekend, maar reken er maar niet op dat hij naar Nederland komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)