De Loonse en Drunense Duinen in Brabant behoren tot de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. En behalve als je door de Sahara onder de rivieren wilt boenderen, is deze Ford F-150 Shelby Baja Raptor de meest nutteloze aankoop die je in Nederland kunt doen. En toch wil je ‘m. Of zijn we aan het projecteren?

De Ford F-150 Shelby Baja Raptor staat bijna 8 centimeter hoger dan de toch al niet zo lage Raptor. Net als bij de creaties van Hennessey monteert Shelby zes wielen op de F-150, maar dit geval zijn twee van de 35-inch banden met 18-inch wielen achterop geplaatst. Voorop vind je een stalen bumper met een led-balk. Bovenop vind je nog een led-balk die doorloopt in een metalen constructie die ook de reservebanden op hun plek houdt.

Binnenin herken je de Shelby aan koolstofvezel panelen en stoelen met rood leer. Het dak is van glas en uit de laadbak komt een opstapje geklapt om je toegang tot je rommel achterin te geven. Je laadcapaciteit is wat beperkt, maar voor je oprit is dat misschien maar beter: de Ford F-150 Shelby Baja Raptor weegt leeg al 2.500 kilo.

Met een nieuwe luchtinlaat, aluminium intercooler, een beter luchtfilter en een aanpassing van de software overstijgt het vermogen van de V6 de 525 pk en stijgt het koppel tot ruim 830 Nm. Als toffe gimmick kun je de Ford F-150 Shelby Baja Raptor op afstand starten. De Baja Raptor kost je 149.500 euro exclusief BTW.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)