Eigenaren van Porsche 911’s en Toyota MR2’s weten al decennia dat de frunk (samentrekking van de woorden front en trunk, ofwel het kleine kofferbakje voorin) geen enkel ander doel dient dan tot de rand gevuld te worden met kippenvleugels, garnalen of ijsklontjes en frisdrank. En omdat een hoop Ford-klanten nu voor het eerst te maken gaan krijgen met het fenomeen en per abuis denken dat het kleine kofferbakje een geschikte plek is voor – we noemen maar iets – laadkabels, laat Ford even zien wat de bedoeling is van de frunk van de Ford Mustang Mach-E.

De frunk van de Ford Mustang Mach-E meet 4,8 kubieke voet, wat vrijheidspraat is voor 136 liter inhoud. Ford drukt de inhoud liever uit als ‘meer dan 1.000 hotwings’. Plus de opslagruimte in de neus van de elektrische Mach-E is waterdicht totdat je de stop uit de bodem plukt, dus naast het vervoeren van koude dranken op ijsklontjes, laat de frunk zich ook gemakkelijk uitspuiten met een tuinslang na een frunky KFC-sessie.

De nieuwe manier van tailgaten

De echte reden dat de frunk van de Ford Mustang Mach-E op de foto’s vol zit met etenswaren, is een typisch Amerikaanse manifestatie met de naam tailgating, of tailgate party. Dit zijn barbecues op de parkeerplaatsen van stadiums rondom belangrijke footballwedstrijden, waarbij bezoekers hun eigen barbecues, eten en drinken meenemen. De barbecues staan achter de auto’s en de kofferklep of laadbak staan open om gemakkelijk bij het eten en drinken te kunnen, wat de naam verklaart. Ford prijst de nieuwe Mach-E aan als de nieuwe manier van tailgaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)