Gisteren konden we voor het eerst Lord Hans the G ontmoeten. Deze uitvoering van de Mercedes G 500 4×4 is de nieuwste creatie van ex-sneeuwatleet Jon Olsson. Die Olsson-G-klasse heeft wel bijzonder veel weg van de Brabus 550 Adventure 4×4. Daarom keken we even onder het rokje van de Hans.

Made in Holland

Het Nederlandse bedrijf Absolute Motors bouwde de gecamoufleerde G 500. ‘Alleen de snorkels komen bij Brabus vandaan’, leggen zij uit. ‘Voor de rest is alles zelfgemaakt of aangeschaft bij andere fabrikanten’.

Verder laten ze ons weten dat de lier aan de voorkant van de G 500 4×4 van Jon Olsson nu nog een prototype is. Over twee weken wordt de productieversie gemonteerd. Deze is zelf door Absolute Motors gemaakt en net als de bullbar en motorkap, zal die binnenkort te bestellen zijn voor G-eigenaren. Je kunt over niet al te lange tijd dus je eigen G-klasse omdopen tot Lord Hans the G.

De G 500 4×4 van Jon Olsson is dus geen Brabus?

Nee, deze creatie deelt alleen de snorkels met de Brabus 550 Adventure 4×4. Verder heeft Jon Olsson een compleet unieke auto laten bouwen. Sowieso zul je de sirenes van de Nederlandse politie ook niet snel op een auto van Brabus zien.

De hele transformatie van ‘normale’ G 500 tot Lord Hans the G duurde slechts kleine week. Dat waren korte nachten. De komende weken wordt het werk aan de motor en de rest van de auto afgerond. Dan zal Lord Hans in actie gaan komen en kunnen we meer foto’s en filmpjes van deze creatie verwachten. Vet.

De Brabus 550 Adventure 4×4

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear