Wie 236.000 euro aftikt voor een speeltje, kijkt waarschijnlijk niet op een tonnetje meer of minder. Dat de Alfa Romeo Giulia GTAm minimaal 116.000 euro meer kost dan een Giulia Quadrifoglio, zal de kopers dan ook niet uitmaken. Maar wat als je achter het net vist en een van de 500 exemplaren misloopt? Of wat als je 236.000 euro te besteden had, en tóch voor de reguliere Quadrifoglio ging? Wat kun je dan doen met de overige 116.000 euro?

Een halve eeuw onbeperkt Nürburgring rijden

Een los ritje op de Groene Hel kost 25 tot 30 euro, maar als je van plan bent om minimaal 73 rondjes te maken per seizoen, is een abonnement een betere keuze. Een seizoenskaart voor de Nürburgring kost 2.200 euro. Door een Giulia Quadrifoglio in plaats van een GTAm te kopen, kun je dus 52 jaar onbeperkt Touristenfahrten doen wanneer de baan open is. Dat is een halve eeuw aan rondjes. Kijk even of je bij de bandenboer een abonnementje kunt afsluiten.

BMW M2 Competition

Voor 102.095 euro haal je een BMW M2 Competition om je Alfa gezelschap te houden. Of ga voor een BMW Z4 M40i plus een BMW 1-serie, maar dan wel de instapper. Of misschien nog beter: haal de voordeligste BMW 7-serie voor 117.000 euro, dan heb je auto’s aan de twee uitersten van het spectrum. En dan zijn er mensen die beweren dat TopGear geen waardevol consumentenadvies geeft, onbegrijpelijk.

Negen Toyota Aygo’s op alle leverbare velgen

De vanafprijs van de Toyota Aygo is 12.195 euro en het merk biedt negen soorten velgen aan in de configurator, de stalen exemplaren niet meegerekend. Je zou dus negen witte Aygo’s kunnen kopen met elk een ander soort setje velgen. Dan mag je per set zelfs kiezen welke soort naafkap je wilt.

Drie keer de racesim van Ziggo F1 Café

Twee bij jou thuis, en eentje die je vrienden kunnen doorgeven aan elkaar. Logistiek een kleine uitdaging, maar dat is een zorg voor later. De Ziggo F1 Café-simulator kost 34.950 euro, inclusief de schermen en de pc om de boel te draaien. Op de dagen dat je Giulia Quadrifoglio de Ring niet op mag, kun je thuis oefenen.

Drie Ford Fiesta ST’s

Ford vraagt 164 euro per pk voor de Fiesta ST – en dat is een uitstekende deal. Als je het niet zoekt in de hoek van plug-in hybrides of andere voertuigen met een stekker, kun je bijna niet meer pk’s voor je geld krijgen. (Behalve als je een Dacia Duster koopt: daarvoor betaal je 160 euro per pk.) Koop drie exemplaren van de leukste hot hatch van het moment voor net geen 35.000 euro per stuk en nodig twee vrienden uit. We garanderen je dat er bijna geen manieren zijn om meer plezier te beleven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)