Alfa Romeo hanteert de onfeilbare studentenstrategie: de verwachtingen laag houden, dan kun je ze alleen maar overtreffen. Zo gaf Alfa vorig jaar een inschatting van de prijs voor de Alfa Romeo Giulia GTA en de GTAm. De definitieve Nederlandse prijs van de Alfa Romeo Giulia GTA (en van de extremere GTAm) vallen bijna 10.000 euro lager uit. Altijd mooi meegenomen.

De Nederlandse prijs van de Alfa Romeo Giulia GTA

De GTA kost 222.112 euro, zonder opties. De aanvankelijke schatting was 230.000 euro. De GTAm (die met die grote achterspoiler) zou ongeveer 236.000 euro gaan kosten, maar kost uiteindelijk minimaal 226.888 euro. In beide gevallen is ruim 70.000 euro van de aanschafprijs belasting. Bij elk model krijg je een bijpassende helm, een autohoes en racekleding. Dit krijg je van Alfa, niet van de fiscus, om verwarring te voorkomen.

De specificaties

Koop je een GTA of GTAm, dan krijg je een van de 500 exemplaren. Beide modellen gebruiken de 2,9-liter V6 (die, we herhalen het nog eens, echt NIETS met Ferrari te maken heeft, knipoog) met liefst 540 pk. De vermogenstoename van 30 pk en de gewichtsafname van 100 kilo maken van de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm de snelste Alfa voor op straat ooit. De 0-100-tijd is 3,6 seconden. En ja, hij is sneller dan de fenomenale 8C.

Nederlands tintje

De Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm zijn te bestellen in de effen kleuren wit, rood of groen, maar ook in historische race-outfits. Eentje is speciaal voor Nederland: die herken je aan de kleuren oker, wit, rood en geel. ‘Het oker herinnert aan de 1750 GTAm en de 2000 GTAm, waarin de Nederlander Toine Hezemans respectievelijk in 1970 en 1971 het Europees kampioenschap toerwagens won’, aldus Alfa. Elke klant kan zijn eigen kleurencombinatie aanvragen en kan daarbij een bijpassende autohoes kopen.

Reacties

 • Alex heeft op 14 mei 2021 geschreven:

  … het motorblok heeft ‘NIETS’ met Ferrari te maken….. moahhhhhh : https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F154_engine . Overigens zijn de ‘gewone’ Giulia- en Stelvio Quadrifoglio ook al sneller van 0-100 km/u dan een 8C ….. die opmerking dat GTA sneller is dan een 8C is dus niet bijzonder…..

  Reageer
 • Chris heeft op 14 mei 2021 geschreven:

  @Jos,

  Ik heb goed nieuws voor je : na 19.00 s’avonds mag je 130 op veel autosnelwegen in NL (dit geldt al sinds de belachelijke snelheidsverlaging enige jaren geleden i.v.m. de te hoge stikstofuitstoot, die met het stoppen van 2 kalkoenboerderijen opgelost kan worden (tip aan Rutte c.s: zorg daarvoor en verhoog de maximumsnelheid weer naar 130), daarvoor mocht je dat ook overdag.
  In Duitsland geldt trouwens op veel trajecten op de autobahnen helemaal geen maximumsnelheid.

  Reageer
 • Jos heeft op 13 mei 2021 geschreven:

  Voor dat bedrag koop ik toch echt liever een huis of appartement. Wat heb je aan zo’n auto in dit land als je hier niet harder mag als 120.

  Reageer
 • R. Kenton heeft op 13 mei 2021 geschreven:

  Ik ben een alfa fen

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)