Het schijnt dat de jongelui graag kijkt en luistert naar iemand die een bak noodels naar binnen slurpt of zijn kledingkast perfect organiseert op kleur. Het schijnt satisfying te zijn, wat zoveel betekent als een lekker gevoel omdat iets klopt. We denken dat de nieuwe Dodge Challenger zo’n gevoel bij ons kan opwekken. De nieuwe Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye zou namelijk 909 pk krijgen.

Waarom is dat dan zogezegd satisfying kun je je afvragen. Daarvoor graven we in het verleden van de SRT Hellcat Redeye-geschiedenis. De Challenger en Charger SRT Hellcat zagen het levenslicht in 2015 en kwamen met 707 pk. Drie jaar later bracht Dodge de Challenger SRT Hellcat Redeye uit met 808 pk. We zien een patroon ontstaan.

‘Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye krijgt 909 pk’

De klokkenluiders zijn Moparinsiders die naar eigen zeggen een ‘betrouwbare bron’ hebben. Ze stelden hun geheimzinnige bron de vraag hoeveel vermogen de nieuwe Hellcat zal krijgen. ‘je mag één keer raden, maar ik kan je vertellen dat het geen vier cijfers zijn’, zegt de bron. De vraag of hij 909 pk krijgt, wordt beantwoord met ‘bingo’.

We hadden natuurlijk gehoopt dat er ooit nog een fabrieksversie van de Dodge Challenger zou komen die de magische grens van 1.000 pk zou overschrijden. Misschien is er dan de mogelijkheid voor een Challenger met wat elektro-hulpjes, nu er een elektrische Charger komt? Wellicht dat Dodge met opzet niet over de 1.000 pk heen gaat om tuners en andere fantasten hun gang te laten gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie