Wat blijkt, gepantserde auto’s zijn al lang niet meer de gigantische en zware militaire voertuigen van weleer. Die rode schoonheid op je beeldscherm is een gepantserde Ferrari 458 Speciale, die niet op- of omkijkt van een kogel uit een .44 Magnum. Het is een project van het in Los Angeles gevestigde AddArmor, dat zoals de naam al doet vermoeden bepantsering toevoegt aan voertuigen.

Op magische wijze voegt de bepantsering (van niveau B4, voor de liefhebbers) slechts 70 kilo toe aan de Ferrari. Om het gewicht te compenseren monteerde AddArmor een Capristo-uitlaat en alle koolstofvezel delen die Ferrari leverde voor de Speciale. Daardoor weegt deze gepantserde Ferrari 458 Speciale slechts 30 kilo meer dan een standaard exemplaar. Serieus indrukwekkend.

De uitlaat voegt zo’n 40 pk toe, dus qua prestaties hoef je er niets van te merken. De extra beveiliging is zo ontworpen, dat het weer te demonteren is. Hebben? Dat kan, want de Speciale staat te koop. Voor het snelle pantservoertuig ziet AddArmor graag 625.000 dollar op zijn rekening verschijnen, wat omgerekend zo’n 510.000 euro is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)