Misschien heb je gehoord dat er heel binnenkort een nieuwe Grid uit gaat komen voor de PlayStation 4 en Xbox One. Dit is niet dat spel. Dit is de opgraving van Grid Autosport uit 2014, die al op de PlayStation 3 en de Xbox 360 uitkwam. Nu is hij in compactere vorm verkrijgbaar: op de Nintendo Switch.

Grid Autosport begint grijze haren te vertonen

Op het gebied van graphics presteert de game prima op het draagbare scherm van de Switch, maar er zijn een aantal gebieden waarop deze vijf jaar oude game zijn grijze haren begint te vertonen. Wat hiervan het meest opvalt, is dat het nogal vreemd voelt om in een McLaren 12C te racen, aangezien er sinds toen – tja, wat zal het zijn – zo’n 7.000 nieuwe modellen van McLaren zijn geïntroduceerd. Er zou er zomaar nog één onthuld kunnen zijn sinds het moment dat je begon met het lezen van deze review.

Aan de andere kant zit Grid Autosport op filosofisch gebied wel op hetzelfde niveau als de nieuwe game die volgende week uitkomt. Er ligt dezelfde nadruk op chaotisch en dramatisch racen. Ook de multidisciplinaire selectie van evenementen en de besturing die balanceert tussen simulatie en arcade komen overeen. Het verschil is dat je deze game in de bus kunt spelen, zonder dat je je 46-inch televisie mee hoeft te sleuren.

De besturing kan lastig zijn

In de overstap van Grid Autosport naar de Switch zijn er een aantal compromissen gesloten. Microscopische joysticks en digitale knoppen voor acceleratie en remmen zijn prima in een nonchalante race, maar wanneer je echter verwikkeld bent geraakt in een lange-afstandsrace in een machine met 500 pk en banden die net gesmolten drop zijn geworden, is de besturing lastiger te doseren.

Je kunt overschakelen naar controls in RC-stijl, met de acceleratie en rem aan de rechter stick. Maar wanneer je al jaren speelt met triggers voelt het een beetje alsof je je schoenveters probeert te strikken met ovenwanten aan. Grid Autosport op de Switch is een mooie redding als je het even helemaal zat bent om blauwe schildpadden om je oren te krijgen bij Mario Kart. De content is misschien zijn houdbaarheidsdatum al even gepasseerd, maar wij vinden het toch nog wel prima smaken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear