Wie ooit Race Driver: Grid speelde op de vorige generatie consoles, kan zich nog één ding zeer goed herinneren: de crashes. Het spel kwam in 2008 uit en was de opvolger van de TOCA-racegames. Na een vervolg in 2014 ging het spel door als game voor smartphones en tablets.

Jammer, want het was altijd een zeer vermakelijke racegame. Daarom vertellen we je nu blij dit nieuws: Grid komt terug naar PS4, Xbox One en PC. Het spel biedt diverse autocategorieën zoals GT, stockcar en Super Modified, en heeft verschillende parkoersen, zoals circuits en straatracebanen.

Er is een speciaal rolletje weggelegd voor Fernando Alonso. Niet alleen hielp hij mee met de ontwikkeling van het spel, hij verschijnt ook ín het spel. De voormalig F1-coureur heeft bijvoorbeeld een eigen team in het spel en uiteindelijk moet je het ook tegen de wereldkampioen opnemen.

En het botsen komt ook terug. ‘Realistische schade heeft invloed zowel de prestaties van de auto als de handling. Te veel botsingen met dezelfde racer zorgen ervoor dat die bestuurder uitgroeit tot Nemesis die er alles aan doet om wraak te nemen’, aldus ontwikkelaars Codemasters.

De releasedatum van Grid is 13 september 2019. Je kunt vandaag alvast bestellen. Dit jaar komt de mobiele game Grid Autosport trouwens ook naar de Nintendo Switch.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)