Zit je dan, met je telefoon in je handen. Je maatje zou nog ‘één klein dingetje doen’ en dan online komen om te racen. Zo klein was dat ding blijkbaar niet, want je zit al een kwartier klaar in een lobby te wachten op het startsein. De nieuwe Grid Legends is perfect voor wie vrienden heeft die altijd te laat zijn. Je kunt straks in de nieuwe racegame namelijk gewoon beginnen met racen en je vrienden kunnen tijdens de race in de actie springen. Zij nemen dan plaats in een auto die op dat moment door een computer wordt bestuurd.

‘Onze nieuwe hop-in-gameplay zorgt ervoor dat vrienden gelijk met elkaar kunnen samenspelen, waardoor ze meer tijd op de racebaan en minder tijd in lobby’s doorbrengen’, zegt Game Director Chris Smith over Grid Legends. Overigens moeten het dus wel races zijn waar digitale tegenstanders in meedoen. Bijvoorbeeld races in singleplayer. Ongetwijfeld kun je de functie ook uitzetten, als je niet wilt dat je vrienden je komen lastigvallen.

Een uitgebreide verhaallijn

Grid Legends moet de grootste Grid ooit worden. Een groot onderdeel is een verhaallijn met echte acteurs, met onder meer Ncuti Gatwa van de Netflix-serie Sex Education. De makers gebruikten dezelfde techniek als Mandalorian om te filmen met groene schermen, zo meldt de ontwikkelaar trots. De acteurs lijken echt naast een auto te staan, maar in werkelijkheid staan ze in een studio. Hopelijk zijn de tussenfilmpjes net zo quasi-tenenkrommend als die van Need for Speed.

Crossplay tussen Xbox, PS en PC

Ook leuk is dat Grid Legends volledig crossplatform is. Je kunt dus met je Xbox tegen je vriendjes op de PlayStation of pc spelen. Daarnaast zijn oude modi weer uit het vet gehaald, zoals een drift- en eliminatie-modus. De releasedatum van de game is 25 februari 2022. Hij komt naar de nieuwe generatie Xbox en PlayStation, maar ook naar de vorige generatie. Hij komt ook naar Origin en Steam. Op de Nintendo Switch komt de game (voorlopig) niet uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)