Eén van de meest populaire autoverhalen van 2019 draaide om de nieuwe Chevrolet Corvette C8. Voor het eerst plaatste Chevrolet de V8 in het midden van een productie-Corvette. De Texaanse tuner Hennessey Performance wachtte de hype rustig af en bekokstoofde ondertussen een plannetje. En een mooi plannetje is het geworden. Met twee turbo’s willen ze het vermogen van de 6,2-liter V8 naar ruim 1.200 pk verhogen.

Om ervoor te zorgen dat de LT2-motor niet weerloos uit elkaar klapt, wisselt Hennessey de zuigers met aluminium exemplaren en monteren ze een set stalen drijfstangen. Hennessey heeft ook plannen voor een koolstofvezel bodykit voor de Corvette, en sterke Brembo-remmen om het monster te kunnen temmen. De ophanging kan natuurlijk ook niet standaard blijven, dus wordt deze aangevuld met Penske-dempers. De wielen en banden van de Hennessey Corvette zijn te upgraden, evenals het uitlaatsysteem van roestvrijstaal.

‘De klanten vertellen ons wat ze willen,’ zegt Hennessey, ‘en, verrassing: ze willen meer vermogen.’ Mocht jij nou zo iemand zijn die juist minder extra vermogen wil (dus eng in plaats van puur angstaanjagend), dan heeft Hennessey ook een optie voor je. Er komt in de toekomst een supercharger-setup voor de LT2-motor van de Corvette. Daarmee produceert de V8 ‘maar’ 710 pk, dus iets beter geschikt voor de openbare weg.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie