Peugeot gaat weer plug-in hybrides toevoegen aan het modellengamma. De Franse sportwagenfabrikant presenteerde vandaag de Hybrid en de nieuwe Hybrid4. Ze gaan deze maken voor de 3008 SUV, 508 en 508 SW.

De cijfers van de nieuwe Peugeot hybride-modellen

De nieuwe, voorwielaangedreven 508 (SW) Hybrid beschikt over een 180 pk sterke 1.6-benzinemotor en een 110 pk sterke elektromotor, die gezamenlijk 225 pk leveren. Hij wordt voorzien van een speciale achttraps automaat en Peugeot belooft een CO2-uitstoot van minder dan 49 g/km.

Voor de 3008 komt de Hybrid4 beschikbaar. Hij zal een benzinemotor hebben die 200 pk produceert, gecombineerd met twee elektromotoren (voorin en achterin, wat de mogelijkheid van vierwielaandrijving biedt) die elk goed zijn voor 110 pk. Hij zal een systeemvermogen produceren van 300 pk en in 6,5 seconden naar de 100 km/u schieten; vrij snel. Verder beschikt de Hybrid4 over een grotere batterij – 13,2kWh – die een elektrisch bereik biedt van 50 kilometer. In een later stadium kun je ook het ‘gewone’ hybridesysteem op je 3008 bestellen.

E-snufjes

Beide Peugeot hybride-modellen zijn uitgerust met regeneratief remmen én verschillende rijmodi, waaronder e-Save (waarmee je batterijvermogen bespaart voor later op je reis), sport, comfort en volledig elektrisch. De batterij is met een wallbox volledig te herladen in minder dan twee uur.

Deze modellen zijn het eerste bewijs van de belofte van PSA Group (Peugeot, Citroën, DS en Opel) om in de nabije toekomst elk model te (kunnen) voorzien van een elektromotor. Vanaf het najaar van 2019 zullen in ieder geval deze hybrides van de band rollen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie