JAS Motorsport is een raceteam waar misschien nog niet van hebt gehoord, maar wel van zou moeten weten. Met de vorige generatie Honda Civic Type R raceauto pakten ze het WTCR-kampioenschap. Partnerteams met de WTCR-Civic van JAS wonnen bij elkaar 397 raceoverwinningen over de hele wereld. Geen slechte prestatie.

Met de introductie van een nieuwe Type R krijgt JAS Motorsport ook een nieuwe auto. De Type R van de FL5-generatie die je hierboven ziet, wordt op dit moment getest voordat hij zijn racedebuut maakt ergens in 2023. JAS bouwt de racer in Italië en vertelt dat de auto een hoop extra downforce, ‘verbeterde bochtbalans’ en verbeterde coureursveiligheid krijgt.

Specificaties van de Honda Civic Type R raceauto

De race Type R krijgt een opgepepte versie van de 2,0-liter viercilinderturbo met VTEC uit de straatauto. In de race-Honda is de cockpit volledig veranderd met betere koeling naar de coureur en een dashboard met wat meer tellers voor meer informatie. Klinkt misschien gek, maar Radio 2 luisteren is niet zo belangrijk voor coureurs.

Qua prestaties moet de auto voldoen aan de WTCR-regels, dus maximaal 360 pk en een top van 260 km/u. De beelden van de gecamoufleerde racer laten bredere wielkasten áchter zien en een dikkere spoiler. Het lichtgewicht Honda-logo in de grille doet het was ons betreft ook prima. Hopelijk weten we snel meer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)