Terwijl we nog altijd wachten op een productieversie van de volgende NSX, houdt Honda ons nog even warm met deze Concept GT, een volbloed racer die vanaf volgend jaar in de GT500-klasse van de Japanse Super GT-serie gaat meerijden.

De NSX GT ziet er gemeen uit, en doet z'n best die looks waar te maken met een opgepepte 2,0-liter turbo-viercilinder middenmotor en een voor racedoeleinden ontwikkeld hybridesysteem. Als dat is afgeleid van de aandrijflijn in de eerder gepresenteerde conceptcar, betekent dat dat er drie elektromotoren aan boord zijn – één in elk voorwiel en één in de versnellingsbak – om de vier hitsige cilinders te assisteren. En om wat remenergie te hergebruiken, en zo.

Verder spat deze NSX uit elkaar van aerodynamische trucjes om de motor optimaal te koelen en de carrosserie bijna zonder speling aan het asfalt te doen plakken. We zouden 'm graag eens in actie zien, maar daar moeten we nog even op wachten. Net als op de productie-NSX. Hm, nee Honda, jullie maken het er niet echt gemakkelijker op zo…

Reacties

Meer van TopGear