De toekomst is hier. Volgens Volkswagen-ontwerpbaas Klaus Bischoff tenminste: ‘Als het ooit mogelijk was om een 100 procent zekere voorspelling te maken van hoe de toekomst eruit zal zien, is het hier bereikt.’ Een mooie manier om precies niets te zeggen. Hoe dan ook: de ID Crozz Concept is een volledig elektrisch en volledig zelfrijdend crossover utility vehicle.

Net als de ID Concept en de ID Buzz staat de ID Crozz Concept (inderdaad met twee keer ‘z’, net als hippe schoolagenda’s van vijftien jaar terug) op Volkswagens MEB-platform. Dit schaalbare, skateboard-achtige geval vormt de basis van elke toekomstige elektrische Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. De merken kunnen in principe elke denkbare carrosserie op de vlakke bodem plaatsen. En dus ook een X6-achtige SUV.

Wat ís de ID Crozz Concept nou precies?

In de woorden van Volkswagen: ‘een concreet voorbeeld van wat je in 2020 zou kunnen zien’. ‘Concreet’ en ‘zou kunnen’ in één zin. Ongeveer precies een goed verhaal. Op papier moet de vierwielaangedreven SUV 500 kilometer kunnen rijden op één lading. Met 306 pk haalt de ID Crozz Concept een topsnelheid van 180 km/u. Het elektrische ding komt in 2020 naar de dealers en in 2025 worden de autonome functies geactiveerd. Leuk hè?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)