De Chinese markt is dol op beenruimte. Daarom krijgen zij allerlei vreemde verlengde versies van normale auto’s. Versies die hier nooit van de boot zullen komen. En veel meer beenruimte dan in een verlengde V-klasse ga je niet krijgen. Languit liggen wordt aangemoedigd.

Een V-klasse met een pompeuze V12 voorin en de luxe van een gemiddeld paleis achterin, dat ziet Maybach niet zo zitten. Jammer, maar dat biedt wel de ruimte aan andere veredelaars om hun eigen visie los te laten op het busje van Mercedes. Xingchi Automobiles en Italdesign, bijvoorbeeld. Zij bouwden deze Vulcanus.

Wat is er bijzonder aan de Vulcanus?

De Mercedes V 260 L, waarop de Vulcanus gebaseerd is, verschaft toegang aan zijn welgestelde passagiers met een elektrische schuifdeur. Eenmaal binnen gaan de gordijntjes dicht en de sfeerverlichting aan. De drie achteroverleunende stoelen achterin zullen de gemiddelde tandarts groen laten zien van jaloezie.

De twee overheersende thema’s in het interieur zijn volgens Italdesign de geraffineerde materialen en de laatste techniek. De auto is voorzien van HD-schermen, vingerafdrukscanners, verduisterend glas en de duurste en mooiste materialen. Een prijs wordt niet genoemd. Laten we het op ‘duur’ houden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie